Ma 2019. október. 24, csütörtök,
Salamon napja van.
Holnap Bianka napja lesz.

Blogok

Hírlevél

korábbi hírleveleink

"Ahhoz, hogy felfedezzünk egy új kontinenst,
készen kell lennünk arra, hogy elveszítsük a part biztonságát." Brian Tracy

Használati utasítás a coaching folyamathoz

A coach alkalmazása életed legjobb döntése lehet, hisz sok üres kört és önmarcangolást spórolhatsz meg egy ilyen külsős bevonásával. Függetlenül a témádtól: karriered, céged, magánéleted, spirituális fejlődésed - a coach-csal való együttműködésnek szabályai vannak.

  • Rendezd össze gondolataidat mielőtt jössz. Tudjad, mi a kérdésed és milyen változásokat szeretnél.
  • Ha kaptál házi feladatot, azon gondolkozz el, ha kisérletben állapodtunk meg, azt végezd el és készíts róla írásos feljegyzést.
  • Minden pillanatban tudd, hogy a munkát neked kell elvégezni, nem csak leadod magad a szervízbe.
  • Légy teljesen őszinte. A coachot te alkalmazod, ő barátod, feletted nem ítélkezik. A közös munkát segíted, ha nem szépítesz. Ha olyan számodra kényes, fájdalmas pontra érkezünk vagy üzleti titkokat érzel veszélyben, akkor szólhatsz és az ún. rejtett munkával tudunk továbbmenni.
  • Ha valami kérdés, hangvétel, helyzet a coaching folyamán nem tetszett, zavart vagy magadra vonatkozóan azt másként szeretnéd - azt mindig mondd meg, hogy változtatni tudjak rajta vagy elmondhassam, hol és milyen jelentősége van, annak, hogy az pontosan úgy történt.
  • Tudd és fogadd el, hogy amibe benevezel az egy folyamat, lépésről-lépésre haladunk. Mindenkor célirányosan és a te igényeidnek megfelelően, de egy-egy lépcsőfokon a probléma mélységét is érintve. A célt nem tévesztjük szem elől, de fenntartjuk a jogot, hogy ha menet közben kiderülne az induló képről, hogy változtatást igényel, akkor változtassunk és ha tettekre van szükség, hogy közelebb kerülj az álmaidhoz, akkor azoknak a végrehajtásába is tudatosan vágj bele.
  • Figyelj arra, amit mondok. Előítéletek és fixa ideák nélkül hallgass meg, hisz ezek a hozott sémák voltak talán azok, amelyek visszatartottak. Ugyanakkor kérlek, hogy jelezd, ha valami erősen nem egyezkedik a világképedbe, hogy ahhoz alkalmazkodhassunk vagy azon dolgozni tudjunk.
  • Coach vagyok, nem terapeuta. Van pszichológiai képzettségem és sok mindenhez hozzá is tudok szólni, de mentálisan egészséges emberekkel tudok csak hatékonyan dolgozni. Ha továbbirányítalak tapasztalt pszichológushoz, pszichiáterhez, azt is segítő szándékkal teszem.
  • Fedezd fel, hogy amikor külsőnek gondolt célokon dolgozunk, akkor is felmerülhet az igényed, hogy belső változásokat is átélj. A legritkább esetben történik egyik változás a másik terület eredményei nélkül.
  • Készülj fel a sikerre, és arra, hogy kellemes és csodás változások állnak be az életedben! Számíts rájuk, követeld meg őket a folyamattól!

Wiesner Edit - coach, tréner, vezető tanácsadó
Bővebb információ: www.lemma-coaching.hu