Ma 2019. október. 24, csütörtök,
Salamon napja van.
Holnap Bianka napja lesz.

Blogok

Hírlevél

korábbi hírleveleink

"Ahhoz, hogy felfedezzünk egy új kontinenst,
készen kell lennünk arra, hogy elveszítsük a part biztonságát." Brian Tracy

A coaching alapelvei

 1. A szinergia: az, hogy coach és coachee megfeleljenek egymásnak, az eredményes együttműködés záloga.
 2. Ha a coachee biztosan érezheti, hogy a coach meghallja, odafigyel rá, akkor gyorsabban tud fejlődni és előre haladni.
 3. Minden helyzet menthető, lehet optimalizálni, átkeretezni, javítani. ha mégsem, akkor is mindenkor felelősen lépjünk ki belőle.
 4. Az életben sokkal kevesebb a problémánk, ha a személyiségünk és értékrendünk erős alapokon áll - ezért ez a coaching első számú célkitűzése.
 5. A coacheenak vannak válaszai, de néha a coach tudja a választ - a folyamat szempontjából mindegy, hogy honnan kerül be.
 6. Lehetséges boldog és kiteljesedett életet élni - ez nem egy fantazmagória, hanem egy megcsinálható mutatvány és igen: még ebben az életben.
 7. Sok a kimutatás arról, hogy az emberek hány százalékát (1-10%) használják ki valódi potenciáljuknak - a coaching ezt a számot növeli.
 8. A sikeresség érzése alapvető emberi jog. Nem kell kiérdemelni, nem privilégium vagy születési előjog.
 9. Ha a coachee jól megfogalmazza mi számára a siker - onnantól a coaching folyamat már könnyen megy. Ráadásul a coachee is mindjárt tudni fogja mihez van szüksége a coachra.
 10. Az emberek többsége nem tudja, hogy mit is akar valójában. A coach segíthet felfedezni ezt a valamit, ami általában egy nagyon egyszerű dolog.
 11. Amit halogatunk, az egyszer még sokba kerül. A kényelmetlen helyzetek megtűrésére rámegy a szívünk, az eszünk és a pénztárcánk.
 12. Mindannyian kiképzésben lévő Picasso-k vagyunk. A világ türelmetlenül várja, hogy felfedezzük, kifejezzük és megmutassuk kreativitásunkat.

Wiesner Edit - coach, tréner, vezető tanácsadó
Bővebb információ: www.lemma-coaching.hu